Donderdag 11 juni 2015

Nieuwe C2 overtuigend naar eerste overwinning

Na dinsdag nog op een achterafveldje in Maasdam te hebben gestaan met de nieuwe B1, sta ik vandaag opnieuw voor een dug-out. De nieuwe C2 speelt vanavond namelijk een oefenwedstrijd tegen de nieuwe C1 van NBSVV. Zoals inmiddels bekend ben ik komend seizoen de nieuwe coach van dit team. Ik ga dat samen oppakken met Jaimy, die vooral bij de trainingen aanwezig zal zijn. Op 25 oktober 2014 was ik al eens vervangende trainer van dit team en toen was ik toch enorm verrast over het goede spel. Hopelijk komt dat er vanavond opnieuw uit.

1e helft:

Tegenstander NBSVV heeft voor de 5e klasse ingeschreven en dus zouden zij het betere team moeten zijn. Maar vanaf de eerste minuut wordt de opdracht die aan de jongens meegegeven is goed uitgevoerd. Namelijk vroeg druk zetten en balverlies meteen met het hele team herstellen. SSS vliegt zowat over het veld heen en NBSVV komt nauwelijks aan voetballen toe. Binnen 10 minuten staat er al 3-0 op het scorebord. Eerst schiet Sander de bal van grote afstand in de bovenhoek, vervolgens is het Bart die zijn solo met een doelpunt bekroont, en ook verdediger Tim pakt een goaltje mee als de keeper niet meer bij zijn schot kan. Het spel overtreft al mijn verwachtingen. Regelmatig zijn er mooie combinaties te zien. Eén-tweetjes, driehoekjes, alles komt voorbij. Na 20 minuten wordt het wel iets slordiger. De manier van spelen kost veel kracht, zeker met dit warme weer en daardoor zien we een aantal gevaarlijke uitbraken van NBSVV maar Dylan en zijn verdediging laten niets door. Uit het niets is het dan aan de andere kant weer raak, als de net in het veld gekomen Iwan op de keeper afgaat en netjes afwerkt (4-0).

2e helft:

In de rust hebben de spelers zich weer op kunnen laden en binnen vijf minuten ligt de bal alweer in het netje. Iwan wordt diepgestuurd en rondt voor de tweede keer prefect af (5-0). Een kwartier later is hij zelf de aangever bij de zesde Klaaswaalse treffer, als Jeffrey goed voor zijn tegenstander komt en de bal beheerst langs de keeper tikt. In deze helft staat Guus te keepen en hij krijgt aanmerkelijk meer tegenstanders op zich af dan Dylan in de eerste helft. Eén fraaie duik is genoeg om NBSVV vandaag van scoren af te houden. De overige schoten belanden gelukkig naast of over het doel. En als NBSVV het niet doet, schiet SSS er nog wel eentje bij. Weer is het een goede pass op Iwan die de verdediging eruit loopt en voor de derde keer trefzeker is. Zo eindigt deze wedstrijd in 7-0. Wellicht een wat vertekende eindstand, want NBSVV kreeg ook wel wat goede kansen en SSS was wel erg effectief. Maar ons combinatiespel was met vlagen echt enorm goed. Dat biedt goede hoop voor komend seizoen. Ik heb in ieder geval veel zin om met dit team aan de slag te gaan, zeker na vanavond.