Binnenmaas B2 (new) - SSS B1 (new)

Dinsdag 9 juni 2015

Nieuwe B1 neemt in eerste helft afstand van Binnenmaas

Het had wat voeten in de aarde om de nieuwe B1 nog dit seizoen bij elkaar te brengen voor een oefenwedstrijd. Op donderdag kon Binnenmaas niet, op woensdag was het paardenmarkt en dus werd deze wedstrijd uiteindelijk op de dinsdag gepland. In eerste instantie als thuiswedstrijd. Maar in de middag voor de wedstrijd bleek de Klaaswaalse onderhoudsploeg eerder te zijn begonnen aan de zomervakantie dan de voetballende leden. Gevolg: op de grasvelden stonden nauwelijks lijnen en de netten waren inmiddels al uit de doelen verdwenen. Gelukkig kon de wedstrijd nog net op tijd worden omgezet naar een uitwedstrijd, waardoor zowel de nieuwe B1 als de nieuwe C1 hun eerste wedstrijdje kon spelen. Helaas kwam deze wijziging voor Manatap te laat, en moest hij deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Voor de rest zijn we compleet, en is ook Hannes (op één dag na geen B meer komend seizoen) toch nog van de partij als verdediger.

1e helft:

Er ligt een prachtig veld voor ons klaar en ook het zonnetje is ons goed gezind. SSS zal deze wedstrijd in twee verschillende formaties spelen. In de eerste helft 4-4-2 en in de tweede helft 4-3-3. Met het vermoeden dat dit team in het eerst genoemde systeem het beste tot zijn recht gaat komen, beginnen we aan de wedstrijd. SSS laat Binnenmaas een beetje komen en is dan razendsnel in de counter. Met veel aanvallend ingestelde spelers is dat een gevaarlijk wapen. Dat was dit jaar al bij de huidige B1 te zien, maar ook de C-jongens lijken het goed te beheersen. Binnen 5 minuten leidt dit tot de openingstreffer. Door het doorzettingsvermogen van Patrick komt de bal voor de voeten van Ryan, en die schiet de bal in de hoek van het doel (0-1). Na ruim 10 minuten zien we de ultieme counter. Binnenmaas is in de aanval maar leidt balverlies. De verdediging bezorgt de bal keurig bij Aaron, die op rechts opent naar de razendsnelle Rune. Die blijkt voor niemand meer te achterhalen en ook de afronding is niets mis mee (0-2). SSS gaat door. Weer is het Patrick die goed doorzet, en de bal ziet belanden bij Jimi. Die haalt in één keer schitterend uit en zorgt zo voor de 0-3. Even later komt ook de 0-4 op zijn naam als hij uit een strafschop (Rune was nu wel te stoppen, maar niet reglementair) de bal strak in de rechterbovenhoek schiet. Tien minuten later is het Rune zelf die nu wel tot afronding komt en de 0-5 op het scorebord zet. Het slotakkoord van deze eerste helft is voor Aaron, die vanaf de linkerkant opkomt en de bal met zijn verkeerde voet hard binnenschiet. Zo leidt een prachtig uitgevoerde taktiek en een goede verdediging onder leiding van Max tot een ruststand van 0-6.

2e helft:

Het is tegen mijn principe om een succesvolle taktiek in te wisselen voor een systeem waar ik toch wel mijn twijfels bij heb, maar vandaag maak ik een uitzondering. Zo starten we de tweede helft in 4-3-3 en dan blijkt al snel dat veel spelers hier toch moeite mee hebben. Het middenveld wordt wel erg makkelijk overgestoken door Binnenmaas en voorin kan eigenlijk geen vuist worden gemaakt. Voor Binnenmaas is dit uiteraard ook een stuk makkelijker te bestrijden. Binnen twee minuten is het de thuisploeg dat een vrije trap binnenschiet (1-6). We blijven de gehele helft toch erg slordig in balbezit en hebben moeite de vrije man te vinden. Er zijn daardoor een stuk minder Klaaswaalse kansen te noteren, al kan ook Binnenmaas daar niet heel veel tegenover zetten. De verdediging staat namelijk nog steeds prima. Het duurt tot 5 minuten voor het eindsignaal voordat we weer een doelpunt kunnen zien, maar het is wel weer in het verkeerde doel. Een Maasdamse corner wordt niet goed verwerkt en de bal belandt uiteindelijk in het doel. Daar blijft het bij. Zo wint SSS de eerste helft met 0-6 en verliest het de tweede helft met 2-0. Juist daardoor was het toch wel een geslaagde oefenwedstrijd. Het is een ontzettend leuk team met elkaar dat tot goed voetbal in staat is, maar dat er wel voor moet waken om in een mindere fase niet te veel met bijzaken bezig te zijn. Besteed aandacht aan datgene waar je zelf de controle over hebt. Op zo'n avond is de verleiding best groot om door te gaan als je ziet wat de mogelijkheden zijn. Maar het gaat niet om mij maar om het team, dat er het komende jaar het maximale uit moet zien te halen. Ik vind dat als je twee jaar sommige spelers hebt getraind, je plaats moet maken voor iemand anders, die wellicht weer een frisse kijk op alles heeft. Dat neemt niet weg dat ik graag met de nieuwe jongens aan de slag had gegaan. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen. Voor nu kan ik iedereen alleen maar veel plezier in het komende seizoen wensen.