C2

SSS C2 - DVV'09 C3
Zaterdag 25 oktober 2014

SSS C2 wint laatste bekerwedstrijd van DVV'09 C3

Vandaag ook maar eens een wedstrijdverslag voor de C2, omdat ik dat nou eenmaal gewend ben. Het succes van de B1 is niet onopgemerkt gebleven en daarom zal ik vandaag de C2 vanaf de zijlijn bijstaan (grapje natuurlijk). De vaste trainers zijn zelf op pad en dus maak ik vandaag een uitstapje van de B1 naar de C2 om de jongens lekker te kunnen laten voetballen. Van tevoren heb ik een mooi overzichtje van de vaste trainers aangeleverd gekregen zodat de jongens op de voor hun bekende posities kunnen spelen. Het is de laatste bekerwedstrijd en er staat niets meer op het spel dus hopelijk gaan we gewoon een leuk potje voetbal zien vandaag. Ook hier blijkt al snel dat de functie van vlagger een groot probleem is. Je kunt dit in mijn ogen niet aan een (wissel)speler overlaten. Het blijft jammer dat ouders dit blijkbaar niet (samen) kunnen oppakken. Om precies 12:15 wordt er op het kunstgras hoofdveld afgetrapt.

1e helft:
SSS komt al snel op voorsprong. Het is Iwan die eerst nog op de keeper stuit maar uiteindelijk alsnog raakschiet (1-0). Daarna volgen nog vele kansen voor onder andere Iwan en Ian. De keeper van de uitploeg is in vorm vandaag en daarom is een balletje breed leggen op een medespeler misschien vaak wel een betere optie. Het zou geen gevolgen hebben, want de verdediging met de Tim's, Matthijs, Manatap en later ook Iwan staat als een huis en laat niets door. Keeper Guus hoeft nauwelijks in actie te komen en heeft een vrije dag vandaag. Gelukkig is het Ryan die kort voor rust nog de 2-0 binnenschiet waardoor SSS met een ruimere voorsprong de rust in kan, maar het had natuurlijk nog wel wat ruimer mogen zijn.

2e helft:
In de rust worden de spitsen nog even op scherp gezet en dat resulteert al in de eerste minuut in de 3-0. Ian wordt diepgestuurd en schiet langs de keeper. Even later volgt ook de 4-0 als Ryan de aanwijzingen goed opvolgt en de bal breedlegt op Ian. Die kan simpel binnenschieten buiten bereik van de keeper. De wedstrijd lijkt nu helemaal beslist. Ian krijgt dan een publiekswissel en Iwan neemt zijn plaats in de spits over. Ook hij is scherp, want een voorzet van Ryan wordt met een prachtige lob over de keeper heengelegd (5-0). En kort daarna maakt hij zijn derde. Nu komt de voorzet van links en weer schiet Iwan raak. Ook na de 6-0 nog wat mogelijkheden door bijvoorbeeld de mooie steekpassjes van Ruben maar dit leidt niet tot meer goals. De scheidsrechter fluit voor het einde en hoewel ik zo af en toe eens een wedstrijdje kom kijken, was ik toch positief verrast over het vertoonde spel. Er zit veel voetbal in dit team en dit kan alleen nog maar beter worden. Succes in de competitie en wie weet tot later!